marți, 11 septembrie 2012

Dragă domnule/doamnă poliţist/ă de circulaţie

         Ştiu că sunt ceauşistă, acum, dar dacă aş fi în locul dumneavoastră, m-aş posta în apropierea a două treceri de pietoni. Mai e valabila treaba aia cu planul la amenzi şi permise ridicate? Dacă da, vă garantez că o să vă faceţi planul pe un an, în doar o singură zi.

           Prima locaţie: Păuleştii Noi, undeva la jumătatea străzii principale, se găseşte o trecere de pietoni. Trecere semnalizată şi având şi două relantisoare, în dotare. Avea două, acum are numai unul, în partea sudică, spre Ploieşti. Poate că deranja, dimineaţa, celălalt. Ei rău, da, că-i rău, foarte grav chiar, la trecerea aceasta nu era zi să nu se gândească vreo doamnă (rar câte un domn) c-ar trebui să depăşească. Da, când ceilalţi opreau în faţa relantisorului, doamnele accelerau "fiarele" (inclusiv Dacii 1300) din dotare şi se credeau victorioase. Victorioase, pe naiba, proaste, aşa erau, dar nu pot să nu ma-ntreb cu şi unde au făcut şcoala de şoferi?
      A doua locaţie: Tot Păuleşti, zona Intex, la trecerea din dreptul brutăriei. Garantez, c-aici, în cinci minute îţi faci planul pe o lună. Ce-i drept, dacă-i opreşti, pe cei care vin dinspre Ploieşti, ai toate şansele ca ei să iasă învingători, că mai aveau puţin şi puneau semnul, în curtea brutăriei:
       
   În schimb, când vi dinspre Plopeni se vede foarte bine, dacă eşti atent.
   Dragă poliţist/ă de ciruclaţie m-am săturat ca în cele mai multe cazuri, în care folosesc acea trecere, să fiu nevoită să arăt (cu degetul, da nu-i frumos, cu umbrela, cu mâna, cu geanta) că-i dreptul meu şi că gura mea nu vrea s-accepte, ceea ce unii bărbaţi îşi introduc verbal. Nu, nu fac parte din categoria aceea de oameni, care s-aruncă pe trecere, fără a ţine cont, dacă şoferul, care conduce maşina, care se apropie, are timp pentru a frăâna, din contră. Mi s-a-ntâmplat să asist la un ambuteiaj (creat din cauza lucrărilor la hotelul de la Sky) şi-am purces pe trecere, când maşinile staţionau şi tot am fost apostrofată. Da' nici eu nu m-am putut abţine, am indicat semnul şi i-am bătut obrazul, domnul (lucrător al primăriei), având copil în vârstă de cinci ani, în dreapta lui, n-a tăcut până nu s-a aplecat ca să-l vadă. Dar de ţinut minte, m-a ţinut (bine, poate si din cauza coafurii), c-acum două zile, pe jos fiind amândoi, iar mi-a zis vreo două. Două vorbe el şi vreo juma' de decret eu.
    P.S- să vă mai spun, despre persoana, care are permisul suspendat de ceva vreme, dar care nu "se iînjoseşte" a circula pe jos?
     

Niciun comentariu: