duminică, 8 august 2010

Am doar 17 ani

I-am avut si eu candva, anii doar.

3 comentarii:

iculici spunea...

problema cu vergeturile e urâtă de tot.
nu se pot trata, pentru că acolo e pielea "ruptă"... uite ce zic unii ... "Vergeturile sunt leziuni ale pielii ca rezultat al deteriorarii si ruperii fibrelor elastice si a reducerii sintezei colagenului pe suprafata tesutului cutanat unde se gasesc. Vergeturile sunt de obicei leziuni liniare, care urmaresc conturul liniilor de contractie a pielii cu aspect alb-sidefiu pana la roz- violaceu. Apar cu preponderenta pe partea superioara a bratelor, pe sani, abdomen, fese, solduri, gambe.
Principalul factor in formarea vergeturilor este indubitabil orice schimbare brusca a volumului corporal, indiferent daca este sau nu aparuta la pubertate, datorita unui regim alimentar drastic sau in timpul sarcinii. Exista de asemea, circumstante mai putin frecvente ce conduc la aparitia acestui fenomen : o disfunctie a glandei corticosuprarenale ce produce hormonii de stres, tratamentul prelungit cu creme ce contin corticosteroizi( folositi frecvent la tratarea bolilor cum ar fi eczema, psoriazis) sau factori genetici.

Cum poate fi prevenita aparitia lor ?
1. Evitarea ingrasarii si slabirii bruste ;
2. Evitarea corticosteroizilor ;
3. Folosirea cremelor si lotiunilor cu rol de imbunatatire a concentratiei de colagen si elastina din piele, de hidratare si hranire ;
4. O alimentatie corecta, cu toate vitaminele si mineralele necesare."

nu prea are legătură cu vârsta.

scuze; poate tu ştiai ceea ce am citat eu... dar cred că sunt unii care nu le ştiu.
SCUZE.

PUP.
CU DRAG,
.

Fetita Junglei13 spunea...

Nu are legatura cu varsta stiu,dar are legatura cu ingrijirea corporala.Consider ca,daca acum,la anii astia nu faci nimic,in momentul in care o sa ajungi la varsta mea o sa fie mult mai grav.
Fara scuze,da? :P
>:D<

artemis spunea...

O imagine mai mult decat trista..mai ales la o varsta asta..Si din nefericire, destul de frecventa.