sâmbătă, 12 iunie 2010

L-ajuta cineva?

Nu-l cunosti, dar ca el sunt mii. Il cheama Catalin, dar mami ii spune Cata. Cata ca orice roman dornic de afirmare si avantare a zbughit-o intr-o seara din tara. Unde? Peste oceane, munti, drumuri, inclusiv drumuri cu gropi, tocmai in tara tarilor, in minunata America. Bravo Cata, esti un fericit, te invidiem.
Cata a venit in vizita acum o saptamana, va sta o luna. Mami a pus banii la saltea, ca se-ntorcea Cata si era musai sa ii cumpere bietului copil niste adidasi de la Metro. Sotia lui Cata a plecat acum doua saptamani in Italia sa zambeasca frumos la niste batrane (doar zambeste, nu le spala, nu le calca, nu le sterge, nu suporta jigniri, nuu, ea dora zambeste frumos si banii vin), pentru o perioda de o luna, doar sosea Cata si-i trebuiau si ei bani. Se va intoarce acasa cu o saptamana inainte sa plece Cata.
Sotul mamei lui Cata, desi dispunea de bani din frageda pruncie, facu foamea o luna si stranse banii, ca doar venea ... ati ghicit Cata.
Cata sa fii sanatos. Tu si cei 42 de ani, pe care-i detii cu mandrie. Sa te tina adidasii si sa nu te intorci prea repede, ca ne dor falcile de ras si nu uita, daca te-ntorci, stork-ul tau era o barza, nu conteaza ca ai stat zeci de ani doar in centrul orasului, tot barza e si-acolo.
P.S- inainte sa te apuci sa unesti litere, formand cuvinte asemanatoare urmatoarelor: "du-te (si-aici poti scrie ce epitet vrei) tu la munca afara si apoi sa vorbesti/scri", numara pana la treispe si respira adanc, stiu ce zic si nimeni n-o sa-mi schimbe parerea, 80% din cei plecati (intre timp cred ca s-au inmultit) fac acelasi lucru ca si acasa, supravietuiesc, au rate, au plati (mult mai mari decat aici) si cel mai important: uita sa traiasca, dar cand vin acasa n-or sa recunoasca in veci.
alt P.S- Cata va fi urmat in August, de catre cei multi.
Si o-ntrebare: vrea cineva sa-l ajute pe Cata? Poate are nevoie si de un treling la adidasii cei noi.

Niciun comentariu: