luni, 19 octombrie 2009

Îmi plac nunţile

Când s-au transformat nunţile în nunto-teatre-operete-circuri? Mi-au plăcut şi m-au distrat nunţile de când mă ştiu. Fiind copil, cutreieram şi păduri, dar fiind copilul mai mic din neam, majoritatea se căsătorea, pe când eu încă mă chinuiam să descopăr multe, dar mai ales ce vrea să spună melodia asta, participam la ele ca şi copil de stropolitor ( mereu m-am întrebat de ce le zice aşa) şi-mi plăceau. Venea lumea, se simţea bine, nea Vasile putea dansa liniştit cu ţaţă Floarea, că aşa-i la cumetrii, nu se supără nimeni, furau unii mireasa, primeau recompensă pentru aducerea ei şi erau lăsaţi şi-n libertate (probabil că mai târziu, regretau mirii, dar asta e), dansau găina (nici azi nu îmi explic de ce nu cocoşul, probabil, pentru că în multe case, găina doar îi lasă impresia cocoşului că el e solistul principal) şi tot aşa până dimineaţa. A doua zi, se strângeau la o nouă băută, luau roaba, căruţul sau alte mijloace de transport, nu în comun, d-astea de purtat roadele, sau alte lucruri de trebuinţă. Gata, astea-s amintiri, la nunţile din ziua de azi, dacă nu ai mii de feluri de mâncare, pe care, oricum n-o înghit mulţi, nu ai mii de balonaşe, luminiţe (de zici că a venit toată armata alienilor) şi multe altele. Şi când mă gândesc, că multi fac calcule din toiul nunţii (oare mi-oi scoate bani, oare mi-o ieşii ceva în plus, oare...?). De mai bine de o jumătate de an, observ că ele sunt nelipsite:
, mai nou, încă vreo două formaţii de dansuri. Am asistat la nunţi unde solista se apucase de vocalize, am asistat la multe.
P.S- să nu uit "muzica face toţi banii", mda, dacă ar fii aşa, probabil cei de la nunta de sâmbătă, nu s-au prins că mai bine de jumătate din nuntă, le-a plecat din cauza manelelor fără număr şi de jale şi mă întreb şi azi: oare de ce de la ora 18 la ora 20:30 au avut melodii de genul ăsta? Că am crezut că-i prima petrecere de divorţ la care particip (cu sau fără voia mea).
Alt P.S- 2 "mari realizatori de radio", numele radio-ului compus din două litere, numele lor B şi M, sunt în culmea extazului pe manelele alea de jale ... aşa că să nu crezi mereu ce auzi la radio.
Cu toate astea, încă mă distrează nunţile.

Niciun comentariu: