joi, 3 septembrie 2009

Cine bate seara la fereastra mea?

De mă sperie şi-mi sare inima, săraca, alergam după ea, dar sărea mai ceva decât sare mingia din faţa faţa băieţilor ălora de joacă miuţa la naţionala de fotbal. Răspuns, nu, nu e niciun Ionel şi nici măcar vreo colegă de tavă, să "turnăm" vreun film (adică să luăm sidiul cu filme şi să-l turnăm într-o găleată), e ..., dar să nu începem cu sfârşitul, să detaliem, ca să vă daţi seama.
Aşadar, noapte, aproape de o altă zi. Unii dintre băştinaşi sunt pe stradă cu alţi intruşi, eu ca orice om normal al zilelor noastre stau pe mess, că era ocupat hamacul şi mă gândesc să râd şi să-i sperii, caut basmaua a mai bună, rămasă moştenire tot de la mamaie, îmi dreg voce, îmi aleg cuvintele cu grijă să semăn tot mai mul cu hăup. Cum nu ştiţi cine e hăup? Hăup, alias hop, printre cei mai în vârstă, care au învăţat rusă şi nu engleză, e Speranţa, vecina noastră. Nu crede acum "tată, ăştia sunt cei mai mari norocoşi", neah, hăup ne-a distrus visurile copilăriei multora dintre noi şi nci acum nu şi-a schimbat obiceiurile. De exemplu:
H:- fir-ai al... de câine, fă-i ceva că latră
eu către câine: - miaună mă
H:- tu nu auzi cum latră câinele ăla?
eu:- ba da, dar d-aia e câine
H:- fă-i ceva
eu (deşi acel căine îmi apără averea pe flancul din spate, iar eu mă situam în punctul S, adică pe stradă, distanţa aproximativă, circa 30 metrii): taaaaaci!
Şi-a tăcut săracul.
H:- de ce strigi la el?
Hăup are mai multe personalităţi, după cum vedeti şi de la om, la neom e doar un pas.
H:- ai ... copii, nu se pot juca în alta parte?
Ea:- nu, se joacă în faţa porţii lor
Exemplele cu şi despre hăup, pot continua la nesfârşit, dar acum aveam altceva de dezbătut: cine a făcut să-mi sară inima? Deci, cum eram eu transformată în hăup, sună telefonul "fetiţa junglei ieşi repede la poartă". Prima săritură a inimii, băştinaşii nu sună noapte, decât în cazuri grave. Cum vreumrile s-au schimbat, la cârma satului sunt alţii, antena aia, care ar fi recepţionat semnalul pentru telefoane mobile nu a mai fost instalată, iar la anunţurile de la pierderi şi troc" schimb 2 duble de grâu şi 7 căpiţe de fân, cu semnal", nu a răspuns nimeni. Convorbire întreruptă brusc, eu încerc să sun, mă loveşte vocea suavă cu momentul, poate data viitoare îmi dă o clipă, că m-am săturat de momente, când fereastra fu atacată de ... de un degeţel de nepot, am aflat apoi, dar inima şi somnul n-au ştiut din prima si tare greu le-am recuperat pe amândouă. Aşa mătuşă, aşa nepot.

3 comentarii:

bibi spunea...

asa seara?!:))doamne...lesinam de ras maa:))

Fetita Junglei13 spunea...

@bibi- lesinai dupa,dar inainte ai trecut prin aceleasi stari.

bibi spunea...

cine bate seara la fereastra mea...o o ....este bibi cu familia(leo:)) )hai k poate...poate rezolvam noi cumva:))