joi, 25 iunie 2009

De ce uiţi să vorbeşti româneşte ?

Cum am ajuns să ma uit eu la tv şi mai ales pe canalul turcilor e o poveste lungă, probabil am să vă spun şi despre ea vreodată. Acum mă întreb cu ce am greşit eu de a trebuit sa mă uit la emisunea "Şatra"(n-am nimic cu ţiganii sau alte naţii),invitata emisiunii era Ramona Bădescu. Nu mă interesează viaţa ei, nici cum a ajuns unde e, nici cine e, pe mine mă interesează de ce i-a vorbit câinelui in italiană " ma che faci?". Nu-i era mai uşor să zică "ce faci?", consuma mai puţine litere. De ce în momentele în care i-a venit să spună alte cuvinte a şoptit suav "santo cielo" si altele? Că mi-am amintit acum şi de Florin Radu Răducioiu si de zecile de români pe care i-am întâlnit acolo şi-mi vorbeau ei cu siempre, machina, canţone intercalate printre cuvintele romăneşti şi mă întreb: oare cu ai lor acasă vorbesc tot aşa? De ce aţi uitat româna?!
P.S - E o femeie frumoasă şi-mi cer scuze pentru calitatea pozelor, dar deja vroiau să mă linşeze.



Limba romana

2 comentarii:

iculici spunea...

MDA... E FOARTE TRIST.
STIU SI EU O FATA, AM FOST COLEGE LA POSTLICEALA, SI A PLECAT IN ITALIA, UNDE S-A SI MARITAT. NU-TI SPUN CA DUPA 1 AN,,, "... COMO SE DICE LA VOI LA FRATELLO?... " ASA A INTREBAT-O PE O PRITENA DE-A EI. CAND AM AUZIT, IN GANDUL MEU A SUNAT RASPUNSUL ASTA: "PE PI..A MA-TII SE ZICE, PROASTA DRACULUI." IERTARE PENTRU LIMBAJ. DA' M-A ENERVAT LA CULME, MAI ALES CA AICI IN ROMANIA CHIAR ERA PROSTUTA, HABAR NU AVEA DE GRAMATICA SI DE "ACOARDE". NUMAI TAMPENII ZICEA...
NICI SA NU AUD DE ASA OAMENI... "COMO SE DICE..." :(

PUP

bibi spunea...

ma...
nush km sa-ti zc...dar asa se intampla,uiti k esti roman mai stiu un caz in care...un barbat isi suna varul kre era in italia si zice..i:"cf ma?km e treaba pe acolo"...r:"bine ma...dar au venit nenorocitii astia de romani sa ne fure painea de la gura"...dupa aceea mi-am pus o intrebare..."tu nu esti roman?":| trist:)